Provincie Yogyakarta


 De provincie Yogyakarta verkennen 

Startpagina

 Provincie Yogyakarta

De provincie Yogyakarta verkennen

De provincie Yogyakarta, maar vooral de gelijknamige stad Yogyakarta zijn de tweede grootste toeristische bestemming in Indonesie. En als je in de stad bent is dat vrijwel nooit te merken.

Yogyakarta, gelegen in de provincie 'Daerah Istimewa Yogyakarta' ('Speciaal Gebied Yogyakarta') is een stad van dik een miljoen mensen en wordt bestempeld als het culturele hart van Indonesie. Nu is dat een beetje teveel, maar het is inderdaad wel een cultureel centrum, al sinds de tijd dat de Borobudur en de Prambanan tempels er werden gebouwd.

De Prambanan tempel ligt vlak bij de stad, de Borobudur is een uurtje rijden met de bus of taxi. Er liggen verder vele honderden voornamelijk Hindoeistische tempeltjes verspreid door het gehele landschap in de provincie, voornamelijk in de wat hoger geleden delen in de richting van de Merapi vulkaan.

De Merapi vulkaan kan over het algemeen goed beklommen worden. Neem water en goede schoenen mee. Uiteraard ook je fototoestel niet vergeten voor de mooie vergezichten en een 'close-up' van de top van de vulkaan zelf. In de buurt ligt ook de inmiddels niet meer actieve Merbabu vulkaan en bij goed weer kun je ook de Sumbing vulkaan richting het westen zien.

In de stad, voornamelijk in de buurt van het station en een stuk naar het zuiden rond Jalan Prawirotaman gaat het leven bijna 24 uur per dag door. Tot diep in de nacht kun je langs de kant van de straat prima eten voor minder dan een euro.

Laatste aanpassing 3 december 2009
   
Jóuw website voor tickets in Indonesië!
Op zoek naar tickets voor vluchten in Indonesië? Dan is hier nu de oplossing voor je! Tickets bestel je gewoon via ticketindonesia.info.

 Over deze pagina
Voeg deze pagina toe aan je email, je eigen blog, MySpace, Facebook, of waar dan ook via AddThis:
Bookmark and Share

 Geef informatie
Extra informatie, aanpassingen of feedback? Stuur deze in!

Informatie Formulier

 Foto's
9 foto's in galerie 

Indonesië in foto

 Gerelateerde pagina's
 Gesponsorde links

© indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2019
Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

85,226,330 pageviews Een website van indahnesia.com