Informatie over Yogyakarta


 Gezien als het culturele hart van Java 

Startpagina

 blog.indonesiepagina.nl
 Ga naar RSS feed voor blog-artikelen meer blog artikelen 

 Provincie Yogyakarta

De provincie Yogyakarta, maar vooral de gelijknamige stad Yogyakarta zijn de tweede grootste toeristische bestemming in Indonesie. En als je in de stad bent is dat vrijwel nooit te merken.


 Yogyakarta, Midden Java

In 1755 viel het Mataram-rijk uiteen in twee delen. Hamengku Buwono I gaf toen Yogyakarta aan Ario Mangkubumi, een zoon van de vorst van Mataram. Het andere deel van het rijk was Surakarta (Solo). Beide delen heetten in de koloniale tijd de "Vorstenlanden".


 Prambanan tempelcomplex

De candi (tempel) Lorojonggrang is een tempelgroep in de vlakte van Prambanan, daterend uit het begin van de 10e eeuw. Het omvat acht centrale tempels, waarvan zes in twee rijen tegenover elkaar liggen. De hoofdtempel in het westen (47 meter hoog) is gewijd aan Shiwa en wordt geflankeerd door de tempels gewijd aan Brahma en Vishnu. In het zuiden en noorden liggen 17 meter hoge hoftempels. De tempelgroep wordt omgeven door 224 bijtempels van 14 meter hoogte. Op de balustrade van de hoofdtempel is de Ramayana uitgebeeld.


 Ritueel Jumat Kliwon

Of je nu de avond van Selasa Kliwon (een dinsdag en Kliwon volgens de Javaanse kalender) of Jumat Kliwon (een vrijdag en Kliwon volgens de Javaanse kalender) kiest, beide avonden worden gebruikt om rituelen uit te voeren in Cepuri en op het Parangkusumo strand in de provincie Yogyakarta op het eiland Java. Beide dagen worden hier volgens tradities gezien als dagen die vereerd moeten worden. De dagen zijn gebaseerd op de periode van 40 dagen waarin gevast wordt.


 Candi Kalasan

Candi Kalasan (ook bekend als Candi Kalibening) is een Boeddhistische tempel uit de 8e eeuw en ligt op 13 kilometer ten oosten van Yogyakarta aan de weg richting de Prambanan tempel. De tempel ligt direct ten zuiden van de doorgaande weg 'Jalan Solo' tussen Yogyakarta en Surakarta in Midden-Java, IndonesiŽ.


 Candi Plaosan

Candi Plaosan, ook bekend als Plaosan Complex, is een van de Boeddhistische tempels in het dorp Bugisan, in het district Prambanan in Midden Java, Indonesië. Dit complex is eenvoudig te bereiken via de doorgaande weg tussen Yogyakarta en Surakarta. Candi Plaosan omvat een gebied van 2.000 vierkante meter en ligt op zo'n 148 meter boven de zeespiegel. In de buurt ligt de Dengok rivier. Candi Plaosan wordt tegenwoordig omringd door natte rijstvelden en andere productieve gewassen als bananenbomen en mais.


 Candi Sewu

Candi Sewu is een Boeddhistische tempel uit de 8e eeuw gelegen op slechts 800 meter ten noorden van de Prambanan tempel in Midden Java. Candi Sewu is de tweede grootste Boeddhistische tempel in Midden Java na de Borobudur. De tempel is ouder dan de Loro Jonggrang tempel. Hoewel er ooit slechts ongeveer 257 tempels waren, heet het complex in het Javaans 'de duizend tempels'. Deze naam is afkomstig uit volksverhalen, de Legende van Loro Jonggrang.

   
Jóuw website voor tickets in Indonesië!
Op zoek naar tickets voor vluchten in Indonesië? Dan is hier nu de oplossing voor je! Tickets bestel je gewoon via ticketindonesia.info.

 Over deze pagina
Voeg deze pagina toe aan je email, je eigen blog, MySpace, Facebook, of waar dan ook via AddThis:
Bookmark and Share

 Geef informatie
Extra informatie, aanpassingen of feedback? Stuur deze in!

Informatie Formulier

 Foto's
9 foto's in galerie 

Indonesië in foto

 Gerelateerde pagina's
 Gesponsorde links

© indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2020
Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

86,704,747 pageviews Een website van indahnesia.com