Het Ranau Meer


 Het Ranau Meer op Sumatra 

Startpagina

 Vulkanen in Indonesië

De geografie van Indonesië wordt gedomineerd door vulkanen die gevormd zijn door de subductie-zones tussen de Euraziatische en Indo-Australische plaat. Enkele van de vulkanen hier zijn bekend om hun uitbarstingen, denk hierbij aan de Krakatau en de uitbarsting in 1883. Het Toba-meer is een supervulkaan die ongeveer 74.000 jaar geleden uitgebarsten is en zorgde voor een vulkanische winter van zes jaar. De Tambora vulkaan zorgde voor de zwaarste uitbarsting in de moderne geschiedenis in 1815.


 Het Ranau Meer

Het Ranau Meer op Sumatra

Het Ranau Meer (Danau Ranau) is een meer in de provincie Lampung, zuidelijk Sumatra, IndonesiŽ. Het is het tweede grootste meer op het eiland. Het is ontstaan door een zware aardbeving en een uitbarsting van een vulkaan waardoor de bodem in het gebied verzakte.

Geografisch gezien is de omgeving van het Ranau Meer een heuvelachtig gebied met valleien waardoor het klimaar hier aangenaam koel is. Doordat het koeler is, is het gebied een toeristische trekpleister voor voornamelijk lokale en regionale toeristen. Visserd vangen in het meer bovendien verscheidene soorten vis.

In het midden van het meer ligt een klein eilandje, Marisa Eiland. Op het eiland is een heetwaterbron die inmiddels commercieel wordt uitgebaat. In 2007 heeft de regionale overheid het meer namelijk bestempeld als regionale trekpleister. Er zijn zelfs enkele eenvoudige homestays op het eilandje.

Lokatie Het Ranau Meer

Laatste aanpassing 7 september 2011
   
Jóuw website voor tickets in Indonesië!
Op zoek naar tickets voor vluchten in Indonesië? Dan is hier nu de oplossing voor je! Tickets bestel je gewoon via ticketindonesia.info.

 Over deze pagina
Voeg deze pagina toe aan je email, je eigen blog, MySpace, Facebook, of waar dan ook via AddThis:
Bookmark and Share

 Geef informatie
Extra informatie, aanpassingen of feedback? Stuur deze in!

Informatie Formulier

 Foto's
56 foto's in galerie 

Indonesië in foto

 Gerelateerde pagina's
 Gesponsorde links

© indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2019
Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

80,670,531 pageviews Een website van indahnesia.com