Papandayan


 Papandayan in westelijk Java 

Startpagina

 Vulkanen in Indonesië

De geografie van Indonesië wordt gedomineerd door vulkanen die gevormd zijn door de subductie-zones tussen de Euraziatische en Indo-Australische plaat. Enkele van de vulkanen hier zijn bekend om hun uitbarstingen, denk hierbij aan de Krakatau en de uitbarsting in 1883. Het Toba-meer is een supervulkaan die ongeveer 74.000 jaar geleden uitgebarsten is en zorgde voor een vulkanische winter van zes jaar. De Tambora vulkaan zorgde voor de zwaarste uitbarsting in de moderne geschiedenis in 1815.


 Papandayan

Papandayan in westelijk Java

De Papandayan vulkaan is een complexe stratovulkaan in West Java, Indonesie. De piek heeft vier grote kraters en heeft tevens enkele actieve fumaroles. In 1772 zorgde een uitbarsting van de vulkaan voor het instorten van de nooroostelijke helling, waardoor er een catastrofale aardverschuiving optrad. Hierbij werden 40 dorpen van de kaart geveegd en kwamen bijna 3.000 mensen om het leven. De vulkaan werd toen veranderd in een vulkaan met twee pieken en een vlak plateau van 1.1 kilometer breed, waardoor het lijkt alsof het een tweelingvulkaan is. Een van de toppen wordt Papandayan genoemd, terwijl de anere bekend staat als Puntang.
Sinds 1772 hebben zich alleen kleine uitbarstingen voorgedaan tot aan een explosieve uitbarsting van de vulkaan in November 2002.

Lokatie Papandayan

Laatste aanpassing 16 januari 2010
   
Jóuw website voor tickets in Indonesië!
Op zoek naar tickets voor vluchten in Indonesië? Dan is hier nu de oplossing voor je! Tickets bestel je gewoon via ticketindonesia.info.

 Over deze pagina
Voeg deze pagina toe aan je email, je eigen blog, MySpace, Facebook, of waar dan ook via AddThis:
Bookmark and Share

 Geef informatie
Extra informatie, aanpassingen of feedback? Stuur deze in!

Informatie Formulier

 Foto's
56 foto's in galerie 

Indonesië in foto

 Gerelateerde pagina's
 Gesponsorde links

© indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2019
Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

80,670,338 pageviews Een website van indahnesia.com