Kaba


 De Kaba vulkaan op Sumatra 

Startpagina

 Vulkanen in Indonesië

De geografie van Indonesië wordt gedomineerd door vulkanen die gevormd zijn door de subductie-zones tussen de Euraziatische en Indo-Australische plaat. Enkele van de vulkanen hier zijn bekend om hun uitbarstingen, denk hierbij aan de Krakatau en de uitbarsting in 1883. Het Toba-meer is een supervulkaan die ongeveer 74.000 jaar geleden uitgebarsten is en zorgde voor een vulkanische winter van zes jaar. De Tambora vulkaan zorgde voor de zwaarste uitbarsting in de moderne geschiedenis in 1815.


 Kaba

De Kaba vulkaan op Sumatra

De Kaba vulkaan, een tweelingvulkaan met de Hitam vulkaan, heeft een uitgestrekt kratercomplex op de top van de vulkaan. Deze wordt gedomineerd door drie grote historisch actieve kraters. De meest zuidwestelijke krater van de Kaba vulkaan, Kawah Lama ('Oude Krater') is de grootste.

De meeste historische uitbarstingen hebben alleen gevolgen gehad voor de top van de vulkaan. De meste uitbarstingen zijn afkomstig uit de centrale kraters, maar ook de Kawah Vogelsang ('Vogelsang Krater') heeft enkele explosies voortgebracht tijdens de 19e en 20e eeuw. In 1833 zorgde een uitbarsting voor het opstuwen van water uit het kratermeer waardoor er modderstromen ontstonden. Hierbij vielen doden in onder meer de dorpen Talang, Klingi en Bliti.

Lokatie Kaba

Laatste aanpassing 6 september 2011
   
Jóuw website voor tickets in Indonesië!
Op zoek naar tickets voor vluchten in Indonesië? Dan is hier nu de oplossing voor je! Tickets bestel je gewoon via ticketindonesia.info.

 Over deze pagina
Voeg deze pagina toe aan je email, je eigen blog, MySpace, Facebook, of waar dan ook via AddThis:
Bookmark and Share

 Geef informatie
Extra informatie, aanpassingen of feedback? Stuur deze in!

Informatie Formulier

 Foto's
56 foto's in galerie 

Indonesië in foto

 Gerelateerde pagina's
 Gesponsorde links

© indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2019
Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

80,670,226 pageviews Een website van indahnesia.com