Hulubelu


 De Hulubelu caldera op Sumatra 

Startpagina

 Vulkanen in Indonesië

De geografie van Indonesië wordt gedomineerd door vulkanen die gevormd zijn door de subductie-zones tussen de Euraziatische en Indo-Australische plaat. Enkele van de vulkanen hier zijn bekend om hun uitbarstingen, denk hierbij aan de Krakatau en de uitbarsting in 1883. Het Toba-meer is een supervulkaan die ongeveer 74.000 jaar geleden uitgebarsten is en zorgde voor een vulkanische winter van zes jaar. De Tambora vulkaan zorgde voor de zwaarste uitbarsting in de moderne geschiedenis in 1815.


 Hulubelu

De Hulubelu caldera op Sumatra

Hulubelu is een elliptische, vier kilometer lange caldera waarvan de bodem op ongeveer 700 meter boven zeeniveau ligt. De caldera wordt omringd door steile hellingen en ligt in zuidelijk Sumatra, IndonesiŽ. Vulkanisme na het vormen van de calerda heeft enkele vulkanische kegels en basaltafzettingen gevormd.

Er zijn zwavelafzettingen, moddervulkanen en heetwaterbronnen op verschillende plekken. Het is echter niet bekend wanneer de vulkaan voor het laatst is uitgebarsten. Vermoeddelijk was dit ergens tijdens het Holoceen. De thermale gebieden liggen noordoostelijk gericht en paralel aan de Sumatraanse Breuklijn die langs de gehele westkust van Sumatra loopt.

Lokatie Hulubelu

Laatste aanpassing 7 september 2011
   
Jóuw website voor tickets in Indonesië!
Op zoek naar tickets voor vluchten in Indonesië? Dan is hier nu de oplossing voor je! Tickets bestel je gewoon via ticketindonesia.info.

 Over deze pagina
Voeg deze pagina toe aan je email, je eigen blog, MySpace, Facebook, of waar dan ook via AddThis:
Bookmark and Share

 Geef informatie
Extra informatie, aanpassingen of feedback? Stuur deze in!

Informatie Formulier

 Foto's
56 foto's in galerie 

Indonesië in foto

 Gerelateerde pagina's
 Gesponsorde links

© indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2019
Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

80,670,647 pageviews Een website van indahnesia.com