Emperor of China


 De Emperor of China vulkaan in de Banda Zee 

Startpagina

 Vulkanen in Indonesië

De geografie van Indonesië wordt gedomineerd door vulkanen die gevormd zijn door de subductie-zones tussen de Euraziatische en Indo-Australische plaat. Enkele van de vulkanen hier zijn bekend om hun uitbarstingen, denk hierbij aan de Krakatau en de uitbarsting in 1883. Het Toba-meer is een supervulkaan die ongeveer 74.000 jaar geleden uitgebarsten is en zorgde voor een vulkanische winter van zes jaar. De Tambora vulkaan zorgde voor de zwaarste uitbarsting in de moderne geschiedenis in 1815.


 Emperor of China

De Emperor of China vulkaan in de Banda Zee

De Emperor of China is een onderzeese vulkaan in het westelijke gedeelte van de Banda Zee in IndonesiŽ. Vulkaan heeft de vorm van een schild en rijst tot 1500 meter boven de omringende zeebodem op. De Emperor of China is een vulkaan in de vulkaanketen met de Nieuwerkerk vulkaan, onder deskundigen bekend als de NEC-bergrij, met een diepte van 3.100 tot 2.700 meter.

De NEC bergrij ligt op de bodem van het Damar Basin, een van de twee basins in het zuiden van de Banda Zee. De zee, die begrensd wordt door de oostelijke Sunda-boog en de Banda Boog, ligt op de grens van drie tektonische platen; de Euraziatische, Pacifische en de Indo-Australische plaat, die allen reeds actief zijn sinds het Mesozoicum. De 1 tot 2 kilometer dikke Pliocene en Kwartaire sedimentaire afzetting in het Damar Basin zorgt voor een redelijk vlakke bodem.

De onderwatervulkanen Emperor of China en Nieuwerkerk liggen beiden op een uiteinde van de NEC bergrij, en zijn actief geweest. Gebaseerd op geologisch en geochemisch onderzoek behoorden de Emperor of China, de Nieuwerkerk, nog een andere bergrij de Lucipara, en het Wetar segment zo'n 7 tot 8 miljoen jaar geleden tot ťťn vulkaan. De vulkanische activiteit beperkte zich tot de subductie van de Indische Oceaan onder het Australische continentale blok.

Uit een onderzoek gehouden in 1979 is bewezen dat zowel de Emperor of China alsmede de Nieuwerkerk inmiddels dode vulkanen zijn, gebaseerd op hun structuur en hun leeftijd. Men vermoed dat de vulkanische activiteit van de vulkanen zo'n zeven miljoen jaar geleden op zijn einde kwam. Het einde van de magmatische activiteit zo'n drie miljoen jaar geleden zou veroorzaakt zijn door een botsing van de Timor en Wetar segmenten van de Sunda-boog.

Lokatie Emperor of China

Laatste aanpassing 3 oktober 2011
   
Jóuw website voor tickets in Indonesië!
Op zoek naar tickets voor vluchten in Indonesië? Dan is hier nu de oplossing voor je! Tickets bestel je gewoon via ticketindonesia.info.

 Over deze pagina
Voeg deze pagina toe aan je email, je eigen blog, MySpace, Facebook, of waar dan ook via AddThis:
Bookmark and Share

 Geef informatie
Extra informatie, aanpassingen of feedback? Stuur deze in!

Informatie Formulier

 Foto's
56 foto's in galerie 

Indonesië in foto

 Gerelateerde pagina's
 Gesponsorde links

© indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2020
Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

86,702,959 pageviews Een website van indahnesia.com