Dieng


 Dieng vulkanisch complex in midden Java 

Startpagina

 Vulkanen in Indonesië

De geografie van Indonesië wordt gedomineerd door vulkanen die gevormd zijn door de subductie-zones tussen de Euraziatische en Indo-Australische plaat. Enkele van de vulkanen hier zijn bekend om hun uitbarstingen, denk hierbij aan de Krakatau en de uitbarsting in 1883. Het Toba-meer is een supervulkaan die ongeveer 74.000 jaar geleden uitgebarsten is en zorgde voor een vulkanische winter van zes jaar. De Tambora vulkaan zorgde voor de zwaarste uitbarsting in de moderne geschiedenis in 1815.


 Dieng

Dieng vulkanisch complex in midden Java

Het Dieng vulkanisch complex ligt op het Dieng plateau in midden Java en is een complex van vulkanen. Het vulkanische complex bestaat uit twee of meer stratovulkanen en meer dan 20 kleine kraters en vulkanische kegels uit het Pleistoceen en Holoceen. Het gebied beslaat een oppervlakte van 6 bij 14 kilometers.

De Prahu stratovulkaan werd verlaagd door een grote Pleistocene caldera die vervolgens opgevuld werd met nieuwe kegels, lava koepels en kraters. Enkelen van hen zijn inmiddels veranderd in meren. Er komt op sommige plekken giftig gas vrij, dat in het verleden al voor slachtoffers heeft gezorgd. Het gebied staat ook bekend om zijn geothermische activiteit.

Lokatie Dieng

Laatste aanpassing 16 januari 2010
   
Jóuw website voor tickets in Indonesië!
Op zoek naar tickets voor vluchten in Indonesië? Dan is hier nu de oplossing voor je! Tickets bestel je gewoon via ticketindonesia.info.

 Over deze pagina
Voeg deze pagina toe aan je email, je eigen blog, MySpace, Facebook, of waar dan ook via AddThis:
Bookmark and Share

 Geef informatie
Extra informatie, aanpassingen of feedback? Stuur deze in!

Informatie Formulier

 Foto's
56 foto's in galerie 

Indonesië in foto

 Gerelateerde pagina's
 Gesponsorde links

© indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2019
Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

80,670,373 pageviews Een website van indahnesia.com