Bratan


 De Bratan caldera op Bali 

Startpagina

 Vulkanen in Indonesië

De geografie van Indonesië wordt gedomineerd door vulkanen die gevormd zijn door de subductie-zones tussen de Euraziatische en Indo-Australische plaat. Enkele van de vulkanen hier zijn bekend om hun uitbarstingen, denk hierbij aan de Krakatau en de uitbarsting in 1883. Het Toba-meer is een supervulkaan die ongeveer 74.000 jaar geleden uitgebarsten is en zorgde voor een vulkanische winter van zes jaar. De Tambora vulkaan zorgde voor de zwaarste uitbarsting in de moderne geschiedenis in 1815.


 Bratan

De Bratan caldera op Bali

De Bratan of Catur caldera heeft drie meren en ligt in het noordoostelijke deel van het eiland Bali in IndonesiŽ. Het vulkanische complex meet grofweg 11 bij 6 kilometer. De drie meren heten Tamblingan, Buyan en Bratan.

Het Bratan meer is wellicht voornamelijk bekend vanwege de Pura Ulun Danu Bratan, de 'Bratan Meer Tempel', in Bedugul. Na Tanah Lot is dit wellicht de meest gefotografeerde tempel op het eiland en het is zeker een van de meer iconische afbeeldingen van Bali.

De tempel ligt op de westelijke kust van het Bratan meer en geeft soms de illusie dat het op het water drijft. De tempel zelf is in 1633 gebouwd en toegewijd aan Ida Batara DewI Ulun Danu, de godin van het meer. Het is werkelijk een prachtige tempel in een mooie omgeving.
Het is mogelijk om op het meer te parasailen, gebruik te maken van speedboats of de jetski als je een dergelijk mooi meer wil vervuilen. De meer milieuvriendelijke toerist kan wellicht een roeiboot huren. Al deze vaartuigen zijn te regelen vanuit Taman Rekreasi Bedugul op de zuidelijke kust van het meer.

Lokatie Bratan

Laatste aanpassing 7 september 2011
   
Jóuw website voor tickets in Indonesië!
Op zoek naar tickets voor vluchten in Indonesië? Dan is hier nu de oplossing voor je! Tickets bestel je gewoon via ticketindonesia.info.

 Over deze pagina
Voeg deze pagina toe aan je email, je eigen blog, MySpace, Facebook, of waar dan ook via AddThis:
Bookmark and Share

 Geef informatie
Extra informatie, aanpassingen of feedback? Stuur deze in!

Informatie Formulier

 Foto's
56 foto's in galerie 

Indonesië in foto

 Gerelateerde pagina's
 Gesponsorde links

© indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2019
Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

85,227,055 pageviews Een website van indahnesia.com