Informatie over Sumatra


 Het grootste eiland van Indonesië 

Startpagina

 blog.indonesiepagina.nl
 Ga naar RSS feed voor blog-artikelen meer blog artikelen 

 Informatie over Sumatra

Sumatra, als het grootste eiland van Indonesië, was tot voor kort voor een flink deel tropisch regenwoud. Bevolkingsgroei en economische problemen hebben er echter toe geleid dat veel van dit oerbos inmiddels is gekapt en verworden tot woestenij daar het klimaat er hevig door ontregelt wordt. Maar het is niet allemaal kommer en kwel op dit eiland gelukkig.


 Het Ranau Meer

Het Ranau Meer (Danau Ranau) ligt in het district Banding Agung, op zo'n 125 kilometer van Baturaja, de hoofdstad van het regentschap Oku. Ranau is een meer van ongeveer 8 bij 13 kilometer, gesitueerd in een caldera van een vulkaan. Het meer wordt omringd door heuvels en de Siminung vulkaan ligt in de achtergrond. Er is ook een warmwaterbron. De oostelijke rand van de caldera van de vulkaan bereikt hoogten tot 1.600 meter.


 Medan

Nadat de Hollanders in 1872 het sultanaat Deli hadden overrompeld,.werd het in 1886 de regionale hoofdstad. Rond het Lapangan Merdeka (Vrijheidsplein) kun je een veelheid van verschillende bouwstijlen aantreffen, die een fraai beeld opleveren: het hoofdpostkantoor, de Bank Negara (Staatsbank, vroeger de Witte Sociëteit), Hotel Dharma Bhakti (vroeger Hotel de Boer), Granada Medan (vroeger Grand Hotel Medan), etc.


 Brastagi

Onderweg naar Danau Toba (Toba-meer) en Parapat kom je langs Brastagi. Het is niet alleen bij de Sumatranen erg bekend om zijn fruit- en groentenmarkt, waar echter ook allerlei jonge dieren worden aangeboden. Brastagi is geliefd om zijn aantrekkelijke klimaat. Om die reden zijn er in de koloniale tijd door de Hollanders talrijke fraaie villa's en een imposant hotel gebouwd. Dat hotel bestaat nog steeds, onder de naam Bukit Kubu. Het ligt in een mooi park.


 De Batak

Hoe meer we richting Tobameer opschieten, hoe meer we ons bevinden in het gebied van de Bataks. De eerste die we tegenkomen zijn de zogenaamde Karo-Batak, die nog het meest hun oude (soms animistische) gewoonten hebben aangehouden.


 Minangkabau

Volgens de overlevering is de naam ontstaan uit het volgende: De zelfstandigheid van het rijk werd ooit bedreigd door het machtige Javaanse rijk Majapahit. Om niet te hoeven overgaan tot een zinloze strijd en onnodig bloedvergieten te voorkomen werd overeengekomen dat men de uitslag van een duel tussen twee karbouwen als uitgangspunt zou nemen.


 Bukittingi

Bukittinggi ligt op 920 meter hoogte en heeft een museum (Rumah Adat Baanjuang) en een kleine universiteit. Het heeft een prettig klimaat.


 Padang

Padang is de belangrijkste haven aan de westkust van Sumatra en heeft circa 300 000 inwoners. Omdat toeristen hier vrijwel ontbreken, wordt er niet geparasiteerd op toeristen, maar ze hebben helaas wel zéér veel bekijks. Maar wie graag contact met de bevolking wil komt hier aan zijn/haar trekken. Padang is - het zal duidelijk zijn - geen toeristische trekpleister, maar toch is het een mooie, ruime stad met veel fraaie Minangkabau-huizen, die de moeite van het bekijken waard zijn, in een schitterende omgeving en met vriendelijke, gastvrije mensen.


 Nias eiland

Eiland, circa 200 km ten zuidwesten van het Tobameer, 80 km ten westen van de Sumatraanse kust, circa 100 km lang en 50 km breed van zuidwest naar noordoost. Lange tijd zijn de bewoners overvallen en meegenomen ten behoeve van de slavenhandel. Tot rond 1935 werden nog koppen gesneld. Een groot deel van de bevolking is bekeerd in de Lutherse leer.


 Zuidelijk Sumatra

Het zuiden van Sumatra, en de Riau-archipel hebben enkele plaatsen die vooral van economisch belang zijn. Te denken valt daarbij aan Bengkulu (Benkoelen), Palembang, Bangka, Belitung (Biliton) en Batam, hoewel dit laatste eiland vlak bij Singapore ook enorme betekenis krijgt vanwege de vrijhaven en het sterk opkomende toerisme. De betekenis van de petrochemische industrie op Batam neemt opzienbarend toe.


 Fort Marlborough in Bengkulu

Aan de oostelijke kant van Jalan Jend. A. Yani ligt Fort Marlborough. Het fort werd tussen 1713 en 1719 door de Engelsen gebouwd en werd tussen 1977 en 1984 compleet gerenoveerd. Het gebouw is rechthoekig van vorm en meet 210 bij 170 meters. Alle vier de hoeken hebben bastions.


 Planet Holiday Hotel Batam

Het Planet Holiday Hotel op het eiland Batam ligt in het hart van de stad Nagoya en kan eenvoudig bereikt worden met het openbaar vervoer of een taxi. De centrale ligging van het hotel wordt gedeeld met tientallen cafe's en andere uitgaansgelegenheden in hetzelfde district, zodat je te voet overal terecht kunt.


 Pekanbaru

Pekanbaru (ook Pekan Baru of Pakanbaru) is een stadsgemeente in - en tevens de hoofdstad van - de provincie Riau op het eiland Sumatra, IndonesiŽ. De stad heeft een oppervlakte van ongeveer 632 km≤.


 Nationaal Park Gunung Leuser

Nationaal Park Gunung Leuser is een groot nationaal park dat zo'n 950.000 hectare in Noord Sumatra beslaat. Het ligt op de grens tussen de provincies Noord Sumatra en Aceh. Het park is genoemd naar een van de hoogste bergen in het gebied, de 3.381 meter hoge Leuser (Gunung Leuser). De hoogste berg is Puncak Tak Punya Nama ('De berg zonder naam').


 Tabot festival in Bengkulu

Een bezoek aan de stad Bengkulu, provincie West Sumatra, is niet compleet zonder dat je het jaarlijks terugkerende Tabot festival hebt gezien. Dit festival wordt ieder jaar in de Islamitische maand Muharam gehouden, en schuift zodoende ieder jaar zo'n tien dagen naar voren in de 'normale' kalender.

   
Jóuw website voor tickets in Indonesië!
Op zoek naar tickets voor vluchten in Indonesië? Dan is hier nu de oplossing voor je! Tickets bestel je gewoon via ticketindonesia.info.

 Over deze pagina
Voeg deze pagina toe aan je email, je eigen blog, MySpace, Facebook, of waar dan ook via AddThis:
Bookmark and Share

 Geef informatie
Extra informatie, aanpassingen of feedback? Stuur deze in!

Informatie Formulier

 Foto's
1 foto in galerie 

Indonesië in foto

 Gerelateerde onderwerpen

 Gerelateerde pagina's
 Gesponsorde links

© indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2020
Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

86,703,974 pageviews Een website van indahnesia.com