Informatie over Nusa Tenggara


 De ketting eilanden in het midden van Indonesië 

Startpagina

 blog.indonesiepagina.nl
 Ga naar RSS feed voor blog-artikelen meer blog artikelen 

 Nusa Tenggara

De Kleine Soenda Eilanden, of in het Indonesisch Nusa Tenggara, zijn bekend om het feit dat het een reeks kleine eilanden is waarvan er velen nog een geheel eigen identiteit hebben. Bali is Hindoeistisch, Lombok is Islamitisch en Flores is Katholiek. Zo bestrijk je in een paar honderd kilometer aardig wat geloven. Natuurschoon is er meer dan voldoende te vinden.


 Komodo

Het enige wat Komodo tot iets bijzonders maakt, is de Komodo-varaan, de grootste varaan die er nog bestaat. Er zijn nog zo'n 800 over. Het zijn krachtige, maar schuwe beesten, die het niet in de eerste plaats op de mens hebben voorzien, maar tòch gevaarlijk zijn.


 Flores

Ten gevolge van de Portugese kolonisatie in de 16e eeuw is het grootste deel van de bevolking van Flores katholiek. Pas in 1859 namen de Hollanders het eiland over. De Hollanders waren niet in de eerste plaats uit op bekering, en Flores bleef dientengevolge merendeels katholiek.


 Timor

In 1829 veroverden de Hollanders West-Timor (hoofdstad Kupang). De motivatie daartoe was hebberigheid (goud). Men had gehoord dat er een rivier door West-Timor stroomde, waarin veel goud te vinden was. Later bleek, dat dat goud er door Portugezen naar toe was gebracht. Het waarom van die actie is mij niet duidelijk.

   
Jóuw website voor tickets in Indonesië!
Op zoek naar tickets voor vluchten in Indonesië? Dan is hier nu de oplossing voor je! Tickets bestel je gewoon via ticketindonesia.info.

 Over deze pagina
Voeg deze pagina toe aan je email, je eigen blog, MySpace, Facebook, of waar dan ook via AddThis:
Bookmark and Share

 Geef informatie
Extra informatie, aanpassingen of feedback? Stuur deze in!

Informatie Formulier

Indonesië in foto

 Gerelateerde onderwerpen

 Gerelateerde pagina's
 · Komodo
 · Flores
 · Timor
 Gesponsorde links

© indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2020
Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

86,704,894 pageviews Een website van indahnesia.com