Informatie over Maluku


 De archipel in de Indonesische archipel 

Startpagina

 blog.indonesiepagina.nl
 Ga naar RSS feed voor blog-artikelen meer blog artikelen 

 Informatie over Maluku

De Molukse archipel was honderden jaren lang het centrum van inkomsten van diverse koloniale machthebbers. Tegenwoordig is het Indonesië zelf dat een de specerijen van de eilanden in de dagelijkse keuken gebruikt. De groepen eilanden die de Molukken genoemd worden hebben vanalles te bieden, en zijn onderling verbonden met een prachtig blauwe zee.


 Banda archipel

Banda is een eilandengroep van 9 eilandjes waarvan het verleden ook sterk verbonden is geweest met de specerijhandel, in dit geval de nootmuskaat. Dat grijpt terug tot de gewelddadige overrompeling door Jan Pieterszoon Coen in 1619.


 Ternate

Ternate is een van de belangrijkste kruidnagelleveranciers. De kruidnagel was de voornaamste, zo niet enige, reden van kolonisatie door achtereenvolgens de Portugezen, die van het eiland werden verjaagd door de bevolking nadat de Portugezen de "lastige" sultan hadden vermoord, de Spanjaarden (1574) en de Nederlanders (begin 17e eeuw). Het paleis van de sultan is niet interessant (meer), maar het uitzicht op (kota) Ternate is van hier uit mooi te noemen. Het is nu een museum. Er is ook een casino, waar het in westerse ogen vreemd, zo niet lachwekkend aan toe gaat.


 Bambu Gila

Als je de naam Bambu Gila hoort denkt je wellicht aan een plantensoort met de naam bamboe. Hoewel dit niet geheel onjuist is, er wordt namelijk gebruik gemaakt van bamboe in deze traditionele dans afkomstig van de Molukken, is er echter meer dan alleen dat.


 Ambon

Ambon is in het verleden diverse malen bekeerd, eerst door het Islamitische Ternate, dat het koppensnellen verbood, vervolgens door de katholieke Portugezen en tenslotte door de calvinistische Hollanders. Van Ambon maakten de Hollanders één grote kruidnagelplantage, maar om de prijzen op te voeren (ze hadden de hegemonie) stonden ze de bewoners van Ambon toe slechts een klein aantal kruidnagelbomen te onderhouden.


 Korte geschiedenis

In de 16e eeuw kwamen Europese handelaren naar het gebied voor specerijen. De Portugees Francisco Serr„o bereikte in 1512 als eerste de Banda-eilanden en Ternate. De Molukken waren ook het doel van Ferdinand Magellaan op diens zeilreis rond de wereld (1519-1522). Na de Portugezen en Spanjaarden kwamen ook Engelsen en Nederlanders.


 Halmahera

Halmahera (soms ook Jailolo genoemd) is een eiland in de noord-Molukken in IndonesiŽ tussen Celebes en de provincie Papoea. Het is het grootste eiland van de Molukken (17.780 km≤), hoewel Ceram maar iets kleiner is, en telt ongeveer 140.000 bewoners. Het hoogste punt is 1630 meter.


 Kei-eilanden

De Kei-eilanden (ook wel Kai-eilanden) behoren tot een eilandengroep in de Molukken, dat in MelanesiŽ ligt. De groep heeft een totale oppervlakte van 1438 vierkante km. De belangrijkste eilanden in de groep zijn Kai Besar en Kai Ketjil. Het hoogste punt is de berg Gunun Daab op Kai Besar en is 900 meter hoog.


 Aru-eilanden

De Aru-eilanden of de Aroe-eilanden zijn de oostelijkste eilandengroep van de Indonesische eilandengroep de Molukken en behoort bestuurlijk tot de provincie Molukken. De totale oppervlakte is 8563 km≤ en het hoogste punt is 241 m. De groep bestaat uit ongeveer 95 lage eilanden. Het grootste eiland is Tanahbesar (of Wokam). Andere eilanden zijn Wamar (iets uit de kust van Tanahbesar), Kola, Kobroor, Maikoor en Trangan. De hoofdeilanden rijzen op tot lage heuvels en worden gescheiden van elkaar door meanderende "kanalen". Op Wamar ligt de belangrijkste havenplaats, Dobo.


 Tanimbar-eilanden

De Tanimbar-eilanden (Kepulauan Tanimbar) zijn een Indonesische eilandengroep. De eilanden vormen de grens tussen de Arafurazee en de Bandazee. De groep behoort tot het regentschap West-Zuidoost Molukken (Maluku Tenggara Barat) in de provincie Molukken.


 Banda-eilanden

e Banda-eilanden (Indonesisch: Kepulauan Banda) vormen een groep van tien kleine vulkanische eilanden in de Bandazee en behoren tot de Indonesische eilandengroep de Molukken en de provincie Zuid-Molukken. Het inwonertal bedraagt circa 15.000. De hoofdstad is Banda Neira, op het eiland met dezelfde naam.

   
Jóuw website voor tickets in Indonesië!
Op zoek naar tickets voor vluchten in Indonesië? Dan is hier nu de oplossing voor je! Tickets bestel je gewoon via ticketindonesia.info.

 Over deze pagina
Voeg deze pagina toe aan je email, je eigen blog, MySpace, Facebook, of waar dan ook via AddThis:
Bookmark and Share

 Geef informatie
Extra informatie, aanpassingen of feedback? Stuur deze in!

Informatie Formulier

Indonesië in foto

 Gerelateerde pagina's
 Gesponsorde links

© indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2020
Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

86,703,494 pageviews Een website van indahnesia.com