Straat Lombok


 Kleine zeestraat tussen Bali en Lombok 

Startpagina

 Lombok eiland

Lombok is een Indonesisch eiland dat behoort tot de Kleine Soenda-eilanden. Het ligt in de Indische Oceaan ten oosten van Bali en ten westen van Soembawa. Het eiland heeft een oppervlakte van 4725 km≤ en telt 2,4 miljoen inwoners. De hoofdstad is Mataram. De stad telt ongeveer 360.000 inwoners en ligt aan de westkant van het eiland. Senggigi, halverwege Mataram en de Gili-eilanden. Lombok is wat kleiner dan Bali, is veel minder toeristisch en de bevolking is er armer.


 Straat Lombok

Kleine zeestraat tussen Bali en Lombok

Straat Lombok is een Indonesische zeestraat tussen de eilanden Bali en Lombok. De zeestraat vormt de grens tussen de Indonesische provincies Bali en West-Nusa Tenggara. Hij verbindt de Javazee met de Indische Oceaan.

Het smalste punt van de zeestraat, aan de zuidkant, is maar 18 kilometer, aan de noordkant van de zeestraat is de opening 40 kilometer. De totale lengte van Straat Lombok is 60 kilometer. Doordat Straat Lombok dieper is dan de Straat Malakka wordt de Straat Lombok gebruikt door schepen die groter zijn dan de Malaccamax-norm (diepgang van maximaal 25 meter).

Straat Lombok is onderdeel van de Wallacelijn, die de zoŲgeografische regio's van AziŽ en AustralaziŽ van elkaar scheidt.

Lokatie Straat Lombok

Laatste aanpassing 26 december 2009
   
Jóuw website voor tickets in Indonesië!
Op zoek naar tickets voor vluchten in Indonesië? Dan is hier nu de oplossing voor je! Tickets bestel je gewoon via ticketindonesia.info.

 Over deze pagina
Voeg deze pagina toe aan je email, je eigen blog, MySpace, Facebook, of waar dan ook via AddThis:
Bookmark and Share

 Geef informatie
Extra informatie, aanpassingen of feedback? Stuur deze in!

Informatie Formulier

 Foto's
6 foto's in galerie 

Indonesië in foto

 Gerelateerde pagina's
 Gesponsorde links

© indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2019
Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

75,013,793 pageviews Een website van indahnesia.com