Informatie over Kalimantan


 Het grote eiland vol olie en mineralen 

Startpagina

 blog.indonesiepagina.nl
 Ga naar RSS feed voor blog-artikelen meer blog artikelen 

 Informatie over Kalimantan

Hoewel een van de grootste eilanden in de Indonesische archipel slechts op een paar uur vliegen van Jakarta en Bali ligt, is er vrijwel geen toerist te bekennen. De tropische regenwouden worden er in rap tempo vernietigd en verder haalt men er aardolie en mineralen - onder meer diamanten - uit de bodem. Het is een economische motor voor Indonesië dus.


 Pontianak

De hoofdstad van Kalimantan Barat (west-Borneo, het Maleisische deel niet ingecalculeerd), precies op de evenaar. Het ligt aan de Sungai Kapuas (2 km breed) en heeft circa 400 000 inwoners. Het daar aangetroffen goud heeft in het verleden zeer veel Chinezen aangetrokken. De belangrijkste bron van inkomsten is de houthandel en de houtbewerking. Ook Pontianak heeft nogal eens "natte voeten" doordat het aan de kust ligt en dus de gevolgen van de getijden ondervindt.


 Balikpapan

Balikpapan is vooral economisch van belang. 'n Toerist heeft hier niets te zoeken, maar misschien is een bezoekje juist daardoor wel interessant. De havenplaats heeft circa 150 000 inwoners en is de belangrijkste aardoliebasis van Kalimantan Timur (Oost-Borneo). Het ligt in een moeras, en de stad is doorsneden door rivieren, uitlopers van de Sungai Barito. Door de natte omstandigheden gedwongen wonen veel mensen op verhogingen of op vlotten, de getijden zijn ook in de stad merkbaar.

   
Jóuw website voor tickets in Indonesië!
Op zoek naar tickets voor vluchten in Indonesië? Dan is hier nu de oplossing voor je! Tickets bestel je gewoon via ticketindonesia.info.

 Over deze pagina
Voeg deze pagina toe aan je email, je eigen blog, MySpace, Facebook, of waar dan ook via AddThis:
Bookmark and Share

 Geef informatie
Extra informatie, aanpassingen of feedback? Stuur deze in!

Informatie Formulier

Indonesië in foto

 Gerelateerde pagina's
 · Pontianak
 · Balikpapan
 Gesponsorde links

© indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2020
Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

86,703,241 pageviews Een website van indahnesia.com