De Javazee


 De grote plas water ten noorden van Java 

Startpagina

 Informatie over Java

Hoewel Java bij lange niet het grootste eiland van de Indonesische archipel is, wonen er toch meer dan 160 miljoen mensen. Hiermee heeft het eiland een flink hogere bevolkingsdichtheid dan bijvoorbeeld Nederland. Tussen de overvolle steden biedt Java nog altijd prachtige landschappen, mooie tempels en koloniale resten uit een meer recent verleden.


 De Javazee

De grote plas water ten noorden van Java

De Javazee is een grote (ongeveer 310.000 km≤), ondiepe zee (maximaal 82 meter) in het zuiden van de Grote Oceaan. De Javazee maakt deel uit van de Indische Oceaan en ontstond aan het einde van de laatste ijstijd, toen twee grote riviersystemen werden uitgediept.

De zee ligt tussen de Indonesische eilanden: Borneo in het noorden, Java in het zuiden, Sumatra in het westen, en Celebes in het oosten. In het noordwesten staat de zee via de Straat Karimata in verbinding met de Zuid-Chinese Zee. In het noordoosten ligt de Straat Makassar en aan de oostzijde bevindt zich de Floreszee.

De stroming in de Javazee wordt bepaald door de moesson: de oostmoesson voert water uit de Floreszee naar de Javazee, de westmoesson voert water uit de Zuid-Chinese Zee via de Straat Karimata de zee in.

Visserij is een belangrijke economische activiteit in de Javazee. Er zijn meer dan drieduizend soorten zeedieren in het gebied.

Het gebied rond de Javazee is een erg geliefde toeristische bestemming. Sportduiken biedt een kans om onderwatergrotten, scheepswrakken, en zeedieren als koraal, en sponzen te bewonderen.

In de omgeving bevinden zich enkele nationale parken. Op de meest westelijke punt van Java ligt het Ujung Kulon Nationaal Park. Karimunjawa is een nationaal park dat bestaat uit 27 eilanden ten noorden van Midden-Java. Menjagan Eiland, bij Bali, is een voor het publiek gesloten natuurpark.

Laatste aanpassing 3 december 2009
   
Jóuw website voor tickets in Indonesië!
Op zoek naar tickets voor vluchten in Indonesië? Dan is hier nu de oplossing voor je! Tickets bestel je gewoon via ticketindonesia.info.

 Over deze pagina
Voeg deze pagina toe aan je email, je eigen blog, MySpace, Facebook, of waar dan ook via AddThis:
Bookmark and Share

 Geef informatie
Extra informatie, aanpassingen of feedback? Stuur deze in!

Informatie Formulier

 Foto's
1 foto in galerie 

Indonesië in foto

 Gerelateerde onderwerpen

 Gerelateerde pagina's
 Gesponsorde links

© indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2020
Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

86,702,924 pageviews Een website van indahnesia.com