Sunda straat en de Krakatau


 Het 'Kind van de Krakatau' ligt op de loer 

Startpagina

 Informatie over Java

Hoewel Java bij lange niet het grootste eiland van de Indonesische archipel is, wonen er toch meer dan 160 miljoen mensen. Hiermee heeft het eiland een flink hogere bevolkingsdichtheid dan bijvoorbeeld Nederland. Tussen de overvolle steden biedt Java nog altijd prachtige landschappen, mooie tempels en koloniale resten uit een meer recent verleden.


 Sunda straat en de Krakatau

Het 'Kind van de Krakatau' ligt op de loer

Op 27 augustus 1883 kwam de Krakatau tot uitbarsting. Het was 4 000 km ver te horen. 18 km3 aarde werd de stratosfeer in geslingerd. Zelfs Madagascar werd bedekt onder de as van de Krakatau. Vooral West-Java werd bedolven onder een plaatselijk honderd meter dikke aslaag.

Een 30 meter hoge vloedgolf doodde meer dan 36.000 mensen. Kleine Ťn grote schepen werden als lucifersdoosjes vele kilometers ver weg geslingerd, en vaak kilometers landinwaarts terug gevonden. Twee derde van het vulkaaneiland zelf (bijna 16 km2) verdween in een onderzeese krater van 7 km breedte.

In 1928 volgde een nieuwe, kleinere, eruptie. Sindsdien is er een kleinere vulkaan ontstaan, die Anak Krakatau ("het kind van de Krakatau") wordt genoemd. Het "kind" groeit ruim 3 meter per jaar en heeft inmiddels een hoogte van meer dan 200 meter. Net als de "moeder" is ook het "kind" aanhoudend actief. Er zijn zeer vaak uitbarstingen. Deze puist op het aardoppervlak is waarschijnlijk de vulkanisch meest actieve plek op aarde.

Laatste aanpassing 3 september 2011
   
Jóuw website voor tickets in Indonesië!
Op zoek naar tickets voor vluchten in Indonesië? Dan is hier nu de oplossing voor je! Tickets bestel je gewoon via ticketindonesia.info.

 Over deze pagina
Voeg deze pagina toe aan je email, je eigen blog, MySpace, Facebook, of waar dan ook via AddThis:
Bookmark and Share

 Geef informatie
Extra informatie, aanpassingen of feedback? Stuur deze in!

Informatie Formulier

 Foto's
1 foto in galerie 

Indonesië in foto

 Gerelateerde onderwerpen

 Gerelateerde pagina's
 Gesponsorde links

© indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2020
Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

86,705,408 pageviews Een website van indahnesia.com