Kali Pancur waterval


 Waterval in de bergen bij Salatiga 

Startpagina

 Informatie over Java

Hoewel Java bij lange niet het grootste eiland van de Indonesische archipel is, wonen er toch meer dan 160 miljoen mensen. Hiermee heeft het eiland een flink hogere bevolkingsdichtheid dan bijvoorbeeld Nederland. Tussen de overvolle steden biedt Java nog altijd prachtige landschappen, mooie tempels en koloniale resten uit een meer recent verleden.


 Kali Pancur waterval

Waterval in de bergen bij Salatiga

Een toeristische trekpleister in de bergen is vaak niet geheel compleet als er ook een waterval in de buurt is. Een van die trekpleisters met waterval vindt je aan de Kali Pancur rivier in het dorpje Nogosaren op 14 kilometer ten westen van de stad Salatiga in het regentschap Semarang in Midden Java.

Je kunt vanuit de richting Kopeng naar deze trekpleister toe. Maar vanaf de driesprong in het dorp Wates moet je nog zo'n 3,5 kilometer verder met de ojek (motortaxi) voordat je op de plaats van bestemming bent. Het is daarom ook veel handiger om eigen vervoer hebt. De wegen in het gebied zijn over het algemeen goed, alleen het laatste stuk gaat door dorpen en rijstvelden in het gebied van de Telomoyo en Merbabu vulkanen.

Een entreekaartje kost slechts 1.500 Rupiah per persoon. Om vervolgens naar de waterval te gaan zie het meest eenvoudig te bereiken is, moet je alsnog over enige conditie beschikken omdat het toch nog een flinke tocht is. De waterval ligt ongeveer 900 meter van de laatste weg af, en de route moet via een voetpad afgelegd worden. Voertuigen kunnen hier niet komen.

De voettocht is tegenwoordig wel wat beter te doen dan vroeger het geval was, want er zijn nu traptreden aangebracht. Echter met een matige conditie zijn de ongeveer 850 treden ook niet echt eenvoudig te doen. Halverwege het pad is het geluid van de waterval op enige afstand al te horen. Het riviertje stroomt hier vrij dicht langs het pad af.

Als je eenmaal bij de waterval bent aangekomen zul je verrast worden door een weelderige omgeving met prachtige natuurstenen wanden en tropische planten die rond de waterval in overdaad groeien. Er is een kleine grot waar zwaluwen hun onderdak vinden, maar helaas worden hun nestjes voor economische doeleinden verzameld door inwoners van het gebied.

Denk er bij het klimmen aan dat je ook weer de hele trap af moet om bij je vervoer te komen. Vermoeidheid zorgt vaker voor ongelukken op de afdaling dan de beklimming van de honderden treden.

Lokatie Kali Pancur waterval

Laatste aanpassing 12 april 2010
   
Jóuw website voor tickets in Indonesië!
Op zoek naar tickets voor vluchten in Indonesië? Dan is hier nu de oplossing voor je! Tickets bestel je gewoon via ticketindonesia.info.

 Over deze pagina
Voeg deze pagina toe aan je email, je eigen blog, MySpace, Facebook, of waar dan ook via AddThis:
Bookmark and Share

 Geef informatie
Extra informatie, aanpassingen of feedback? Stuur deze in!

Informatie Formulier

 Foto's
1 foto in galerie 

Indonesië in foto

 Gerelateerde onderwerpen

 Gerelateerde pagina's
 Gesponsorde links

© indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2020
Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

86,704,528 pageviews Een website van indahnesia.com