Informatie over Java


 Eiland met meer dan 160 miljoen inwoners 

Startpagina

Aanklikbare kaart van Java

Aanklikbare kaart van Java
Informatie over Jakarta Informatie over Yogyakarta Informatie over Oost Java Informatie over Midden Java Informatie over West Java


 blog.indonesiepagina.nl
 Ga naar RSS feed voor blog-artikelen meer blog artikelen 

 Informatie over Java

Hoewel Java bij lange niet het grootste eiland van de Indonesische archipel is, wonen er toch meer dan 160 miljoen mensen. Hiermee heeft het eiland een flink hogere bevolkingsdichtheid dan bijvoorbeeld Nederland. Tussen de overvolle steden biedt Java nog altijd prachtige landschappen, mooie tempels en koloniale resten uit een meer recent verleden.


 De Taksaka Pagi

Enkele van de treinreizen over Java schijnen bekend te staan als de mooiste reizen die je op deze wereld kunt maken met de trein. Of dit ook daadwerkelijk het geval is, hangt vaak af van persoonlijke mening, maar dat er enkele trajecten zijn waar je adembenemende uitzichten hebt, dat is wel zeker. Een van die ritten maak je met de Taksaka Pagi die om 10:00 uit Yogyakarta in Midden Java vertrekt.


 De Javazee

De Javazee is een grote (ongeveer 310.000 km≤), ondiepe zee (maximaal 82 meter) in het zuiden van de Grote Oceaan. De Javazee maakt deel uit van de Indische Oceaan en ontstond aan het einde van de laatste ijstijd, toen twee grote riviersystemen werden uitgediept.


 Kali Pancur waterval

Een toeristische trekpleister in de bergen is vaak niet geheel compleet als er ook een waterval in de buurt is. Een van die trekpleisters met waterval vindt je aan de Kali Pancur rivier in het dorpje Nogosaren op 14 kilometer ten westen van de stad Salatiga in het regentschap Semarang in Midden Java.


 Geschiedenis van Java

In de Midden-Javaanse periode (8ste tot de 10e eeuw) was sprake van een hindoeÔstisch-boeddhistisch rijk dat zijn centrum in het binnenland van Midden-Java moet hebben gehad (getuige de overblijfselen van onder andere de Borobudur).


 Sunda straat en de Krakatau

Op 27 augustus 1883 kwam de Krakatau tot uitbarsting. Het was 4 000 km ver te horen. 18 km3 aarde werd de stratosfeer in geslingerd. Zelfs Madagascar werd bedekt onder de as van de Krakatau. Vooral West-Java werd bedolven onder een plaatselijk honderd meter dikke aslaag.

   
Jóuw website voor tickets in Indonesië!
Op zoek naar tickets voor vluchten in Indonesië? Dan is hier nu de oplossing voor je! Tickets bestel je gewoon via ticketindonesia.info.

 Over deze pagina
Voeg deze pagina toe aan je email, je eigen blog, MySpace, Facebook, of waar dan ook via AddThis:
Bookmark and Share

 Geef informatie
Extra informatie, aanpassingen of feedback? Stuur deze in!

Informatie Formulier

 Foto's
1 foto in galerie 

Indonesië in foto

 Gerelateerde onderwerpen

 Gerelateerde pagina's
 Gesponsorde links

© indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2020
Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

86,705,315 pageviews Een website van indahnesia.com