Surabaya, Oost Java


 De tweede grootste stad van Indonesië 

Startpagina

 Informatie over Oost Java

Oost-Java (Jawa Timur) is een provincie in IndonesiŽ op het eiland Java. De hoofdstad ervan is Soerabaja. Grote steden in Oost-Java zijn Malang, Kediri en Banyuwangi. Deze laatste plaats ligt helemaal op het oostelijkste punt van het eiland Java. Verder zijn er nog enkele toeristische bezienswaardigheden, zoals onder ander de Bromo, een nog actieve vulkaan. Een van de grootste vulkanen ligt ook op dit deel van het eiland Java, de Semeru (zetel van god).


 Surabaya, Oost Java

De tweede grootste stad van Indonesië

Met meer dan 3 miljoen inwoners is dit de tweede stad van Indonesië. Het is voornamelijk industrieel van belang. Het is niet erg interessant voor toeristen, maar alles is er goedkoper dan Jakarta, en de mensen hebben de reputatie vriendelijker te zijn. De kuda kepang, met een soort stokpaardjes, is hier de moeite van het bekijken waard. De haven heet Tanjung Perak ("Zilveren Kaap").

De overlevering zegt dat Surabaya is ontstaan als direct gevolg van een strijd tussen een haai (sura) en een krokodil (buaya = baya).

Prachtige Madurese met kind
Prachtige Madurese met kind

Na de val van het Majapahit-rijk is Surabaya altijd het belangrijkste handelscentrum gebleven. Na de Tweede Wereldoorlog vochten nationalisten tegen het Britse bezettingsleger dat om haar doel te bereiken 3 x 24 uur aan één stuk de stad bombardeerde.

Een zeer bloedige episode volgde in 1965-1966, als gevolg van de G-30-S (zie paragraafje "Jakarta" - het werd overigens ook wel Gestapu (GErakan September TigAPUluh) genoemd - toen onveroordeelde, mogelijk onschuldige (voor zover lidmaatschap van de PKI "schuldig" mag heten) en vermeende communisten een rad voor ogen werd gedraaid, toen hen verteld werd dat ze per vliegtuig vervoerd zouden worden, waarna ze werden vermoord door mensen die werden opgestookt met het argument van een "jihad" (heilige oorlog). De rivier de Brantas was rood van het bloed.

Surabaya heeft ook een dierentuin met een fraai zoutwateraquarium.

Laatste aanpassing 3 december 2009
   
Jóuw website voor tickets in Indonesië!
Op zoek naar tickets voor vluchten in Indonesië? Dan is hier nu de oplossing voor je! Tickets bestel je gewoon via ticketindonesia.info.

 Over deze pagina
Voeg deze pagina toe aan je email, je eigen blog, MySpace, Facebook, of waar dan ook via AddThis:
Bookmark and Share

 Geef informatie
Extra informatie, aanpassingen of feedback? Stuur deze in!

Informatie Formulier

 Foto's
2 foto's in galerie 

Indonesië in foto

 Gerelateerde pagina's
 Gesponsorde links

© indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2020
Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

87,312,700 pageviews Een website van indahnesia.com