Malang, Oost Java


 De koele stad in de bergen 

Startpagina

 Informatie over Oost Java

Oost-Java (Jawa Timur) is een provincie in IndonesiŽ op het eiland Java. De hoofdstad ervan is Soerabaja. Grote steden in Oost-Java zijn Malang, Kediri en Banyuwangi. Deze laatste plaats ligt helemaal op het oostelijkste punt van het eiland Java. Verder zijn er nog enkele toeristische bezienswaardigheden, zoals onder ander de Bromo, een nog actieve vulkaan. Een van de grootste vulkanen ligt ook op dit deel van het eiland Java, de Semeru (zetel van god).


 Malang, Oost Java

De koele stad in de bergen

Ligt 90 km ten zuiden van Surabaya. Mooi, koel en schoon, veel groen en brede wegen. Betrekkelijk rustige stad in vergelijking met de meeste andere steden in Indonesië. In de omgeving wordt koffie en tabak geteeld. Er ligt een oorlogsmuseum: Museum Brawijaya. Je kunt er de gekste "dingen" kopen, van prachtige bloemen aan de Jl. Majapahit tot aan kinderen!

In de omgeving liggen enkele bergen en vulkanen: Gunung Buring (met een mooi panorama over Malang), Gunung Kawi (een bedevaartsoord, eigenlijk een gedeelte van de Gunung Butak), en de Gunung Semeru (hoogte 3.680 meter), die alleen bereikbaar is voor professionals, die er vier dagen voor nodig hebben. Men zegt dat het een van de mooiste vulkanen ter wereld is.

Laatste aanpassing 3 december 2009
   
Jóuw website voor tickets in Indonesië!
Op zoek naar tickets voor vluchten in Indonesië? Dan is hier nu de oplossing voor je! Tickets bestel je gewoon via ticketindonesia.info.

 Over deze pagina
Voeg deze pagina toe aan je email, je eigen blog, MySpace, Facebook, of waar dan ook via AddThis:
Bookmark and Share

 Geef informatie
Extra informatie, aanpassingen of feedback? Stuur deze in!

Informatie Formulier

 Foto's
2 foto's in galerie 

Indonesië in foto

 Gerelateerde pagina's
 Gesponsorde links

© indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2020
Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

87,312,150 pageviews Een website van indahnesia.com