Madiun, Oost Java


 Kleine toeristische stad 

Startpagina

 Informatie over Oost Java

Oost-Java (Jawa Timur) is een provincie in IndonesiŽ op het eiland Java. De hoofdstad ervan is Soerabaja. Grote steden in Oost-Java zijn Malang, Kediri en Banyuwangi. Deze laatste plaats ligt helemaal op het oostelijkste punt van het eiland Java. Verder zijn er nog enkele toeristische bezienswaardigheden, zoals onder ander de Bromo, een nog actieve vulkaan. Een van de grootste vulkanen ligt ook op dit deel van het eiland Java, de Semeru (zetel van god).


 Madiun, Oost Java

Kleine toeristische stad

Is net als Semarang niet van toeristisch belang, maar is wel erg geschikt als uitgangspunt voor diverse excursies (bijv. naar de Gunung Lawu, of Serangan, of een langere maar zeer mooie tocht van Madiun naar de tempels van Panartaran).

Madiun is met name bekend vanwege de communistische opstand in 1948. Omdat het Indonesische leger met succes deze opstand de kop indrukte, begonnen de Amerikanen erop te vertrouwen dat de Indonesische regering in staat was het land doeltreffend te regeren en als buffer te functioneren tegen het communisme. Met name dit gegeven betekende uiteindelijk de definitieve ondergang voor het Nederlandse rijk in Azië.

Laatste aanpassing 3 december 2009
   
Jóuw website voor tickets in Indonesië!
Op zoek naar tickets voor vluchten in Indonesië? Dan is hier nu de oplossing voor je! Tickets bestel je gewoon via ticketindonesia.info.

 Over deze pagina
Voeg deze pagina toe aan je email, je eigen blog, MySpace, Facebook, of waar dan ook via AddThis:
Bookmark and Share

 Geef informatie
Extra informatie, aanpassingen of feedback? Stuur deze in!

Informatie Formulier

 Foto's
2 foto's in galerie 

Indonesië in foto

 Gerelateerde pagina's
 Gesponsorde links

© indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2020
Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

87,312,221 pageviews Een website van indahnesia.com