Informatie over Oost Java


 Vlakke laaglanden en vruchtbare vulkanen 

Startpagina

 blog.indonesiepagina.nl
 Ga naar RSS feed voor blog-artikelen meer blog artikelen 

 Informatie over Oost Java

Oost-Java (Jawa Timur) is een provincie in IndonesiŽ op het eiland Java. De hoofdstad ervan is Soerabaja. Grote steden in Oost-Java zijn Malang, Kediri en Banyuwangi. Deze laatste plaats ligt helemaal op het oostelijkste punt van het eiland Java. Verder zijn er nog enkele toeristische bezienswaardigheden, zoals onder ander de Bromo, een nog actieve vulkaan. Een van de grootste vulkanen ligt ook op dit deel van het eiland Java, de Semeru (zetel van god).


 Surabaya, Oost Java

Met meer dan 3 miljoen inwoners is dit de tweede stad van Indonesië. Het is voornamelijk industrieel van belang. Het is niet erg interessant voor toeristen, maar alles is er goedkoper dan Jakarta, en de mensen hebben de reputatie vriendelijker te zijn. De kuda kepang, met een soort stokpaardjes, is hier de moeite van het bekijken waard. De haven heet Tanjung Perak ("Zilveren Kaap").


 Candi Surawana

Candi Surawana (ook wel Candi Surowono genoemd) is een kleine tempel gebouwd in het Majapahit koninkrijk. De tempel ligt in het dorp Canggu bij het stadje Pare in het district Kediri in Oost Java, IndonesiŽ. De tempel zou rond 1390 gebouwd zijn als een eerbetoon aan Wijayarajasa, de prins van Wengker. Tegenwoordig is de tempel niet geheel in tact. Alleen de basis van de tempel is hersteld in zijn oorspronkelijke vorm en er liggen nog overal stenen in de buurt van het gebouw die aan de tempel toebehoren.


 Malang, Oost Java

Ligt 90 km ten zuiden van Surabaya. Mooi, koel en schoon, veel groen en brede wegen. Betrekkelijk rustige stad in vergelijking met de meeste andere steden in Indonesië. In de omgeving wordt koffie en tabak geteeld. Er ligt een oorlogsmuseum: Museum Brawijaya. Je kunt er de gekste "dingen" kopen, van prachtige bloemen aan de Jl. Majapahit tot aan kinderen!


 Madiun, Oost Java

Is net als Semarang niet van toeristisch belang, maar is wel erg geschikt als uitgangspunt voor diverse excursies (bijv. naar de Gunung Lawu, of Serangan, of een langere maar zeer mooie tocht van Madiun naar de tempels van Panartaran).

   
Jóuw website voor tickets in Indonesië!
Op zoek naar tickets voor vluchten in Indonesië? Dan is hier nu de oplossing voor je! Tickets bestel je gewoon via ticketindonesia.info.

 Over deze pagina
Voeg deze pagina toe aan je email, je eigen blog, MySpace, Facebook, of waar dan ook via AddThis:
Bookmark and Share

 Geef informatie
Extra informatie, aanpassingen of feedback? Stuur deze in!

Informatie Formulier

 Foto's
2 foto's in galerie 

Indonesië in foto

 Gerelateerde pagina's
 Gesponsorde links

© indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2020
Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

86,704,458 pageviews Een website van indahnesia.com