Informatie over Midden Java


 De centrale provincie op het eiland Java 

Startpagina

 blog.indonesiepagina.nl
 Ga naar RSS feed voor blog-artikelen meer blog artikelen 

 Informatie over Midden Java

Midden-Java (Jawa Tengah) is een provincie van IndonesiŽ. Het is gelegen op het eiland Java, tussen de provincies Oost-Java en West-Java. Het inwonertal van Midden-Java is 30.851.144. Daarmee is Midden-Java naar inwonertal de op twee na grootste provincie is van IndonesiŽ. De hoofdstad is Semarang. Historisch en cultureel gezien maakt Jogjakarta ook onderdeel uit van Midden-Java, maar bestuurlijk gezien is het een aparte provinciŽ.


 Magelang, Midden Java

Magelang is een stad en gemeente op Midden-Java in IndonesiŽ. Het ligt tevens in het gelijknamige regentschap. Het ligt tussen twee gebergten, de Merbabu en Sumbing alsmede twee rivieren, de Progo en Elo. Magelang's motto is HARAPAN. Het is afgeleid van "Hidup", "Aman", "RAPi", "Asri" dan "Nyaman" (leven, veiligheid, keurigheid, natuur en gezondheid)


 Candi Pawon

Pawon, lokaal bekend als Candi Pawon, is een Boeddhistische tempel tussen twee andere Boeddhistische tempels, de Borobudur (1,75 kilometer naar het noordoosten) en Mendut (1,15 kilometer naar het zuidwesten). Pawon is gerelateerd aan de twee andere tempels, die allen gebouwd werden tijdens de Sailendra-dynastie (8e en 9e eeuw). Door onderzoek op de manier van reliŽfs is bepaald dat deze tempel iets ouder is dan de Borobudur.


 Cilacap, Midden Java

Cilacap is een regentschap (Indonesisch Kapupatan) in het zuidwestelijke deel van Midden-Java provincie, in IndonesiŽ. Ze is de hoofdstad van Cilacap.


 Candi Mendut

Candi Mendut (Mendut temple) is een 9e eeuwse Boeddhistische tempel gelegen in het dorp Mendut in het onder-district Mungkid in het regentschap Magelang in Midden Java, Indonesië. De tempel ligt op ongeveer drie kilometer ten oosten van de Borobudur. Mendut, Borobudur en Pawon, die allen Boeddhistische tempels zijn, liggen op één rechte lijn. Er is een gezamenlijke religieuze relatie tussen te tempels, hoewel de exacte rituele proces niet bekend is.


 Purwokerto, Midden Java

Purwokerto of Kota Purwokerto, niet te verwarren met Purwakarta, is een stad in IndonesiŽ en de hoofdstad van het regentschap Banyumas in de provincie Midden-Java. In 2005 woonden er ongeveer 250.000 mensen. Nabij de stad ligt de Gunung Slamet, de hoogste vulkaan van Midden-Java.


 Borobudur complex

Borobudur is een in de achtste eeuw gebouwd Boeddhistisch heiligdom. Het is een reusachtige stupa, gebouwd op een heuvel, géén tempel (er is hoogstens een opgang, geen ingang), maar een gedenkteken. Het is terrasvormig afgeplat, waarbij men telkens op hoger niveau een aantal omgangen om het monument heen heeft gelegd. De onderste vier zijn vierkant met er omheen balustrades, de bovenste drie zijn rond. Er bovenop staat een grote klokvormige stupa; de ronde terrassen zijn bezet met kleinere, open stupas, waarin telkens een Buddha. Elk van de vier windstreken heeft in het midden een trap met poorten tot op het hoogste terras. De circa 1.500 reliëfs rond de balustrades aan de voet geven het leven van Buddha weer, en moeten de Boeddhistische leerling helpen bij het bereiken van steeds hogere levensstadia.


 Sukuh tempel

De Sukuh tempel (Candi Sukuh) is een kleine tempel in vergelijking met de welbekende Borobudur en Prambanan complexen in Midden Java. Sir Stamford Raffles ontdekte de Sukuh tempel al in 1815, maar pas recentelijk wordt de tempel ook beschouwd als het bezoeken waard vanwege de oude en unieke karakteristieken.


 Baturaden natuurpark

Als je op zoek bent naar natuurlijk bossen in een bergachtige omgeving met aangenaam koele temperaturen en heetwaterbronnen die door een vulkaan verwarmd worden, dan doe je er goed aan om het Baturaden natuurpark te bezoeken.


 Semarang, Midden Java

Vishaven, hoofdstad van Jawa Tengah (Midden-Java), 120 km ten noorden van Yogyakarta. Het biedt onderdak aan ruim 1.000.000 inwoners. Het is allesbehalve toeristisch. In Indonesië heeft het de "slechte" reputatie van "rode stad". In 1920 werd de Partai Komunis Indonesia (PKI, Communistische Partij Indonesië) hier opgericht.


 Stoomtrein Ambarawa

Treinliefhebbers die graag genieten van een ritje met een ouderwetse trein kunnen nu genieten op de route van de enige overgebleven stoomtrein op het eiland Java die voor passagiers geschikt is. Het spoor, dat al meer dan een eeuw Ambarawa en Bedono in Midden Java met elkaar verbindt, wordt gebruikt door een Duitse locomotief die deel uit maakt van het spoorwegmuseum dat oorspronkelijk een treinstation is dat in 1837 werd gebouwd.


 Biawak eiland

In tegenstelling tot de zuidelijke kusten, zijn de noordelijke kusten van het eiland Java niet gelijk aan toerisme. Hoewel er plekken zijn die toeristisch zijn, zijn de uitzichten over het algemeen minder mooi dan aan de zuidkust. Dit geldt ook voor de stranden van het district Indramayu in de provincie West Java. Er valt hier in tegenstelling tot de stranden van Sukabumi en Garut niet veel te ontdekken. Bovendien is de kust hier vaak een plek waar de allerarmsten wonen.


 Het strand van Batu Hiu

Het strand van Batu Hiu, waar de grote zwarte rotsformatie die lijkt op een haai nog altijd te bewonderen is, is een regionale bekendheid aan de zuidkust in de buurt van het steeds populairder wordende kuststadje Pangandaran.


 Pangandaran

Pangandaran is een klein stadje en onder-district in het zuiden van het regentschap Ciamis in West Java. Pangandaran ligt aan de zuidkust van het eiland en is een steeds populairder wordende toeristische bestemming. Het strand is een van de beste op het eiland Java en biedt bovendien een goede morgelijkheid om te surfen.

   
Jóuw website voor tickets in Indonesië!
Op zoek naar tickets voor vluchten in Indonesië? Dan is hier nu de oplossing voor je! Tickets bestel je gewoon via ticketindonesia.info.

 Over deze pagina
Voeg deze pagina toe aan je email, je eigen blog, MySpace, Facebook, of waar dan ook via AddThis:
Bookmark and Share

 Geef informatie
Extra informatie, aanpassingen of feedback? Stuur deze in!

Informatie Formulier

 Foto's
9 foto's in galerie 

Indonesië in foto

 Gerelateerde pagina's
 Gesponsorde links

© indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2020
Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

86,703,051 pageviews Een website van indahnesia.com