Informatie over West Java


 Het land van de Sunda 

Startpagina

 blog.indonesiepagina.nl
 Ga naar RSS feed voor blog-artikelen meer blog artikelen 

 Informatie over West Java

West-Java (Jawa Barat) is een provincie van IndonesiŽ, gelegen op het eiland Java. De hoofdstad is Bandung. West-Java is de eerste provincie van IndonesiŽ, dit blijkt uit een mededeling in het staatsblad nummer 378. In 1950 wordt de provincie West-Java officieel een a provincie van IndonesiŽ. Op 17 oktober 2000 werd Bantam als gevolg van het landelijke decentralisatieproces gescheiden van West-Java; het gebied werd een nieuwe provincie van IndonesiŽ.


 Bogor, West Java

Ondanks de smog is Bogor een mooie, groene plaats, met zeer veel fruit en helaas ook overvloedige regens. Het is er, door de hoogte, aangenaam koel. Het ligt 60 km ten zuiden van Jakarta. Het presidentiële paleis is gebouwd ten behoeve van de Nederlandse gouverneurs-generaal en als zodanig in gebruik van 1870-1942.


 Garut, West Java

Garut ligt 57 kilometer ten oosten van Bandung; het is een centrum voor tabak en citrusvruchten. Ooit was het vooral bekend als recreatieoord voor vakantievierende totoks (een ietwat denigrerende benaming voor een Europeaan). Er zijn veel heetwaterbronnen en -geisers. Ook hier bevindt zich een warmwaterbadplaats (Tarogong).


 Botanische Tuin van Bogor

De Kebun Raya Bogor, tot 1949 's Lands Plantentuin te Buitenzorg, is een hortus botanicus in de Indonesische stad Bogor, voorheen Buitenzorg, op het eiland Java, op een uur van de hoofdstad Jakarta.


 Bandung, West Java

Bandung bevindt zich in een kolossale bergkom 700 meter boven de zeespiegel. Er wonen 2 miljoen mensen, en het is de culturele hoofdstad van de Sundanezen, alsmede de staatkundige hoofdstad van de provincie West-Java. Hier bevindt zich het Institut Teknologi Bandung, (ITB, Technische Hogeschool Bandung). Bandung is in technologisch opzicht een van de belangrijkste plaatsen in Indonesië.


 De Puncak Pass

Puncak (oude schrijfwijze Poentjak) is de naam van een pas op het eiland Java die men passeert, als men van Bogor naar Bandung reist. Letterlijk vertaald betekent 'puncak' top. Het hoogste punt van de pas bevindt zich op ongeveer 1500 m hoogte.


 Theefabriek Gunung Mas

De theefabriek en de theeplantages van Gunung Mas, in de buurt van de Puncak Pas, maar ook gelegen vrijwel aan de tolweg tussen Jakarta en Bandung, is te bezoeken voor bezoekers.


 Strand Pelabuhanratu

Het gebied Pelabuhanratu, een favoriete weekeinde bestemming voor surfende expats en een groeiend aantal Indonesische surfers in Jakarta, is de meest drukbezochte surfbestemming in West Java. Dit komt doordat de plek zeer eenvoudig te bereiken is. De meeste stranden kennen een goede 'surf', en over het algemeen zijn de stranden van Pelabuhanratu, ook wel Samudra Beach genoemd, niet meer dan dat. Gevaarlijke stromingen en grote muren van water zonder een goede uitweg. De meeste surfers vermijden deze plek echter en komen terecht in het slaperige dorpje Cimaja, waar de omstandigheden een stuk rustiger zijn.


 Keramiekhuis Tanah Baru

In de buurt Tanah Baru bij Depok in West Java staat het 'rumah keramik F. Widayanto'. Het is echter niet alleen een huis, maar ook een winkel en een klein fabriekje waar keramiek gemaakt wordt en ergens in het midden staat een prachtige joglo dat in gebruik is als restaurant.


 Situ Cileunca

Het geluid van een motorboot is niet in staat om de haast serene rust van kabbelend water en een rustig windje te verstoren op Situ Cileunca ('Cileunca meer') in het dorp Warnasari, in Pangalengan bij Bandung in West Java. De wind waait door je haren als de boot zich over het meer verplaatst en je ogen staren naar het water en de bergen rondom Situ Cileunca.


 Hotel Happey Valley

Hotel Happy Valley, zoals GG Guesthouse beter bekend is, is een klein hotelletje dat in een echte kampung ligt. Om er te komen zul je dus van de hoofdweg af moeten om via de weggetjes binnendoor bij het hotel te komen. Als je er eenmaal bent, dan bevind je je wel in de rust van het platteland, of in ieder geval niet het drukke stadsleven.


 Cagar Alam Pangandaran

Cagar Alam Pangandaran is een klein natuurreservaat - of iets wat er op moet lijken in ieder geval - bij het kuststadje Pangandaran in de provincie West Java waar een toeristische trekpleister van is gemaakt. Je kunt je motor en auto hier direct voor de ingang parkeren, maar van daar uit is het toch echt lopen geblazen.

   
Jóuw website voor tickets in Indonesië!
Op zoek naar tickets voor vluchten in Indonesië? Dan is hier nu de oplossing voor je! Tickets bestel je gewoon via ticketindonesia.info.

 Over deze pagina
Voeg deze pagina toe aan je email, je eigen blog, MySpace, Facebook, of waar dan ook via AddThis:
Bookmark and Share

 Geef informatie
Extra informatie, aanpassingen of feedback? Stuur deze in!

Informatie Formulier

 Foto's
2 foto's in galerie 

Indonesië in foto

 Gerelateerde pagina's
 Gesponsorde links

© indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2020
Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

86,702,820 pageviews Een website van indahnesia.com