Informatie over Papua


 Het meest oostelijke gedeelte van Indonesië 

Startpagina

 blog.indonesiepagina.nl
 Ga naar RSS feed voor blog-artikelen meer blog artikelen 

 Informatie over Papua

Hoewel Papua staatkundig gezien wordt als het meest oostelijke deel van Indonesië, ziet een flink deel van de bevolking dit wel anders. Zij voelen zich eigenlijk geen Indonesiërs, al helemaal niet meer sinds ze door middel van een nep-referendum zijn 'toegewezen' aan Indonesië. De natuurlijke schoonheid is onvoorstelbaar, al kan het moeilijk zijn het gebied in te komen.


 Biak

Heeft nu nog zeer veel herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog. Vliegtuigen, tanks en dergelijke liggen er, en de natuur heeft intussen langzaam maar zeker deze restanten overwoekerd. Er is ook een pier opgebouwd uit tanks, waarop de natuur inmiddels schelpen en koraal heeft aangebracht.


 Manokwari

Ligt op de "Vogelkop" van Papua. De bevolking bestaat uit Papua's (staatkundig, niet raciaal bedoeld), Buginezen, Filippijnen, Chinezen en Molukkers. Er zijn fantastische vlinders te zien. De kust van de "Vogelkop" telt vele natuurlijke havens, hoewel daar niet veel gebruik van wordt gemaakt, omdat ze buiten de internationale scheepvaartroutes liggen. De op de "Vogelkop" woonachtige Arfakstam waren de beruchtste koppensnellers. In de Tweede Wereldoorlog waren voornamelijk de Japanners daarvan de slachtoffers. Dat zullen de Geallieerden toen wel niet zo'n probleem hebben gevonden.


 Jayapura

Ligt in het noordwesten van Papua, bijna tegen de grens met Papua Nieuw-Guinea. Het is een mooie havenplaats met circa 40.000 inwoners. Op de groene heuvelhellingen liggen de meeste woonhuizen, en in het dal bevinden zich de regeringsgebouwen en kantoren.


 Cultureel erfgoed

De provincie West Papua is een provincie van Indonesie op het westelijke gedeelte van het eiland Papua. Het betreft hier het gebied van de Vogelkop (Doberai) en de omliggende eilanden. De provincie heeft een inwonertal van om en nabij 800.000 mensen, waarmee het een van de minst bevolkte provincies in Indonesie is. De hoofdstad van West Papua is Manokwari.

   
Jóuw website voor tickets in Indonesië!
Op zoek naar tickets voor vluchten in Indonesië? Dan is hier nu de oplossing voor je! Tickets bestel je gewoon via ticketindonesia.info.

 Over deze pagina
Voeg deze pagina toe aan je email, je eigen blog, MySpace, Facebook, of waar dan ook via AddThis:
Bookmark and Share

 Geef informatie
Extra informatie, aanpassingen of feedback? Stuur deze in!

Informatie Formulier

Indonesië in foto

 Gerelateerde pagina's
 Gesponsorde links

© indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2020
Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

86,702,775 pageviews Een website van indahnesia.com