Indonesische gerechten


 Sambal goreng boontjes I 





Startpagina

 Indonesische gerechten
Sambal goreng boontjes I

Bereidingswijze
  • Pel de sjalotten en de knoflook, ontpit de lombok en snijd ze fijn.
  • Fruit ze in de boter met trassie, asem en zout naar smaak.
  • Roer de gesneden snijbonen erdoor met de stukjes vlees of garnalen.
  • Voeg de sambal oelek, laos, sereh, salam en ketoembar toe.
  • Schenk er 1 dl heet water bij en blijf roeren tot alles goed dooreen gemengd is.
  • Doe het deksel op de pan en laat alles ca 7 minuten sudderen op een lage warmtebron.
  • Smelt vervolgens de santen erin en voeg de suiker toe.
  • Roer nu en dan.
  • Het gerecht is klaar als er een olieachtig vocht komt boven drijven.
  • Dien de sambal boontjes op in ruim vocht met bijvoorbeeld frikadel pan, tempť goreng, komkommer en kroepoek.


   IngrediŽnten
  • 300 gr gesneden snijbonen
  • 3 sjalotten
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 rode lomboks
  • 1 tl trassie
  • Ĺ tl asem
  • zout
  • 2 el boter
  • vleesresten of 50 gr gekookte garnalen
  • 1 el sambal oelek
  • 1 schijfje laos
  • 1 stengel sereh
  • 2 salamblaadjes
  • Ĺ tl ketoembar
  • een plak santen van 1 Ĺ cm dik
  • mespunt suiker


  •  Gesponsorde links

    © indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2019
    Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

    80,677,002 pageviews Een website van indahnesia.com