Indonesische gerechten


 Ajam peniki III (sterk gekruide kip) 





Startpagina

 Indonesische gerechten
Ajam peniki III (sterk gekruide kip)

Bereidingswijze
  • Verwarm de olie en fruit er de gember, sereh en fijngestampte IngrediŽnten in.
  • Voeg, als de olie begint uit te vloeien, de kip toe en bak die 5 minuten mee.
  • Temper het vuur.
  • Meng de salambladen, zout en heet water door het kipmengsel.
  • Stoof de kip tot ze gaar en al het vocht geabsorbeerd is.
  • Voeg de dikke santen toe.
  • Laat al roerend koken tot een dikke saus is ontstaan.
  • Doe het citroen- of tamarindesap door de massa en proef het gerecht af.
  • Verwijder de salambladen en haal de pan van het vuur.
  • Heet serveren met bijzondere of eenvoudige gekookte witte rijst.


   IngrediŽnten
  • 2 kg kip, schoongemaakt en in kleine stukken gesneden
  • 1 dl slaolie
  • stukje gember van 2,5 cm (fijngesneden) of 2 tl gemberpoeder
  • stukje sereh van 8 cm (fijngehakt)
  • zout
  • 5 salambladen
  • 1 Ĺ dl heet water
  • Ĺ kokosnoot (voor het bereiden van de dikke santen)
  • 2 el citroen- of tamarindesap
  • 6 kleine uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 rode Spaanse pepers
  • 5 kemiries
  • stukje trassie (2 cm)


  •  Gesponsorde links

    © indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2018
    Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

    73,775,116 pageviews Een website van indahnesia.com