Indonesische gerechten


 Atjar tjampoer V 
73 bezoekers





Startpagina

 Indonesische gerechten
Atjar tjampoer V

Bereidingswijze
  • Was de kool, worteltjes en sperziebonen en snijd ze in lange dunne reepjes.
  • Zet dit op met water en laat het koken tot de groenten halfgaar zijn.
  • Zet het vuur laag.
  • Fruit U intussen de in ringen gesneden uien in de slaolie glazig.
  • Voeg de boemboes erbij en fruit die mee.
  • Roer dit goed door en voeg het bij de groenten, die u verder op smaak brengt met suiker, zout en azijn.
  • Was de taugé en de komkommer en snijd die (met schil) in plakjes.
  • Voeg deze eveneens bij de groenten en roer het geheel weer goed.
  • Giet dan de inhoud van het potje zilveruitjes (ook het zuur) erbij.
  • Voeg tot slot de mosterd toe.
  • Roer het geheel goed en laat het heel even koken.
  • De groenten mogen niet gaar zijn.
  • Laat het gerecht afkoelen en serveer het koud.
  • Atjar tjampoer kan bij elke maaltijd gegeten worden.
  • Vindt u deze hoeveelheid te groot, dan neemt u de helft van alle ingrediënten.
  • Als u dit gerecht laat afkoelen en in een goed afgesloten pot of plastic schaaltje in de koelkast bewaart, is het ongeveer 1 ½ à 2 weken houdbaar.


   Ingrediënten
  • ½ spitskool of witte kool (± 250 gr)
  • 10 worteltjes
  • 100 gr sperziebonen
  • 7 ½ dl water
  • 2 middelgrote uien
  • ½ à 3/4 dl slaolie
  • 1 ½ à 3 dl azijn
  • 250 gr taugé
  • ½ komkommer
  • 1 pot zilveruitjes (330 gr)
  • 1 el mosterd
  • 3 fijngemaakte kemirienootjes
  • 3 plakjes djahé
  • 3 flinke tl koenjit
  • 4 tl suiker
  • 2 tl knoflookpoeder
  • zout naar smaak


  •  Gesponsorde links

    © indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2014
    Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

    35,039,141 pageviews Een website van indahnesia.com