Indonesische gerechten


 Zwarte rundvleessoep 





Startpagina

 Indonesische gerechten
Zwarte rundvleessoep

Bereidingswijze
  • Doe de keluweknoten een paar uur van tevoren in heet water.
  • Vermeng de kruiden, met uitzondering van de sereh, met elkaar, samen met de sjalotten en de fijn geweekte keluweknoten.
  • Kneus/plet de sereh, opdat de sappen vrijkomen.
  • Fruit het mengsel en de sereh in wat olie en doe er een paar glazen water bij.
  • Laat het vlees hierin zacht koken (niet vergeten er iedere keer wat water bij te doen), tot het vlees zacht is.
  • Dien deze soep op bestrooid met gebakken uitjes, fijngesneden lenteuitjes en selderij.


   IngrediŽnten
  • 250 gr schenkel of ossenstaart
  • 1 rode Spaanse peper
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 stukje laos
  • 1 tl terasi bakar
  • 1 el kecap manis
  • 2 keluwek noten
  • 5 sjalotten
  • 1 tl ketumbar
  • 1 tl kunyit
  • 1 stengel sereh
  • t tl tamarinde
  • (zout)/suiker naar smaak


  •  Gesponsorde links

    © indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2018
    Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

    70,701,911 pageviews Een website van indahnesia.com