Indonesische gerechten


 Zoetzure gembersaus 





Startpagina

 Indonesische gerechten
Zoetzure gembersaus

Bereidingswijze
  • Schil de gemberwortel zo dun mogelijk.
  • Rasp hem en meng hem door de suiker.
  • Brandt onder voorzichtig roeren in een pan met een dikke bodem de suiker tot karamel.
  • Ze moet goudgeel van kleur zijn.
  • Haal de pan van het vuur en voeg er het warme water bij.
  • Breng de massa, nadat het opgehouden geeft met schuimen, opnieuw aan de kook en laat haar zachtjes koken tot alle karamel is opgelost.
  • Voeg er azijn en ketjap aan toe en bindt de saus met de aangemengde maÔzena.
  • Roer er tenslotte de bakgember door.
  • Deze saus wordt gegeten o.a. bij: satť babi, gebakken vis, geroosterd varkensvlees en is extreem lekker bij gepaneerde garnalen.
  • Voor de variatie kan tijdens het koken van de saus Ī 30 gr goed uitgelekte stukjes gemengde blikvruchten meegekookt worden.
  • Dit wordt vaak in Chinese restaurants gedaan voor Goe lo Yuk en Goe lo Ha.


   IngrediŽnten
  • 4 el witte suiker
  • 2 ŗ 3 cm gemberwortel
  • 2 dl water
  • 4 el azijn
  • 1 el ketjap
  • 1 tl maÔzena
  • 1 el gehakte bakgember


  •  Gesponsorde links

    © indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2018
    Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

    70,701,934 pageviews Een website van indahnesia.com