Fotoboeken


 Foto's uit IndonesiŽ 

Startpagina

 Fotoboeken

We laten op dit moment fotoboeken 21 tot en met 30 zien. Er zijn in het totaal 60 fotoboeken op indonesiepagina.nl. Gebruik de navigatie hieronder om de verschillende pagina's van het fotoboek te bezoeken. Er zijn op dit moment 6 pagina's. De eerste pagina bevat de meest recente fotoboeken. Hoe hoger het pagina-nummer, hoe ouder de fotoboeken zijn. Ze staan op volgorde van de laatste aanpassing dus fotoboeken met recent toegevoegde foto's staan op de eerste pagina.

1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6

Aan het eind van de lijn; treinstation Purworejo

Aan het eind van de lijn; treinstation Purworejo
juni 2008 - Het kleine eindstation van het stadje Purworejo, een uurtje rijden richting het westen vanuit de stad Yogyakarta, ligt in het midden van het stadje. Het is de enorme rust rond het station - afgezien van een nog altijd niet drukke doorgaande weg precies voor de deur - alsmede de koloniale bouwstijl waardoor het lijkt of je hier ineens bijna honderd jaar terug in de tijd gaat. Alsof de tijd heeft stil gestaan hier helemaal aan het eind van de spoorlijn worden de wissels met de hand bediend, gaat het loket pas voordat de trein vertrekt open en dat is nog alleen als er een trein komt, slechts enkele keren per week!


Aangevallen op het busstation

Aangevallen op het busstation
mei 2008 - Een gemiddeld busstation in IndonesiŽ kent een iets andere werking dan in veel andere landen. Hier wordt je over het algemeen goedschiks maar met enige dwang naar je bus geholpen, vooral als je eenmaal hebt losgelaten wat je bestemming is. Om iedere passagier wordt gestreden door geschreeuw over en weer, geduw en getrek. Je bagagge kan zelfs uit je handen gegrist worden als je niet helemaal alert bent. Alles voor de klant, maar het gaat vaak net een stapje te ver, hiervan 34 foto's als 'bewijsmateriaal'.


Oogsttijd in IndonesiŽ

Oogsttijd in IndonesiŽ
april 2008 - Het oogstseizoen is weer in volle gang en voor diegenen die dit van dichtbij willen bekijken zijn er meerdere manieren. Zelf de rijstvelden in duiken is wellicht een leuke manier, maar dit zal niet altijd gewaardeerd worden door de boeren. Er worden in Yogyakarta excursies georganiseerd zodat belangstellenden op hun gemakje zelf de oogst kunnen binnenhalen en ook nog eens wat kunnen leren over het werk van de gemiddelde boer hier.


Fort Willem II in Ambarawa

Fort Willem II in Ambarawa
April 2008 - Vrijwel aan de doorgaande weg van Semarang naar Yogyakarta, net buiten het dorp Ambarawa ligt het oude Nederlandse fort 'Willem II'. Hoewel het sinds de onafhankelijkheid van Indonesie gebruikt wordt als militair complex en gevangenis, heeft het een verleden als Nederlands fort en gevangenis gedurende de Japanse bezetting en revolutie-tijd. Tegenwoordig kan het fort bezocht worden, maar je mag geen foto's maken omdat het nog altijd een militair complex is.


Koffie Aroma - Ouderwetse koffie uit Bandoeng

Koffie Aroma - Ouderwetse koffie uit Bandoeng
Januari 2008 - Het maken van koffie is vakwerk. Vakwerk dat helaas op grote schaal overgegaan is in machinale verwerking van boon tot aan het vacuum verpakte pondspak dat we allemaal wel kennen. Er zijn echter uitzonderingen; voor een zo'n uitzondering moet je naar Bandung toe. Achter het hoofdpostkantoor in de oude Chinese wijk staat 'Koffiefabriek Aroma'. Hier maken ze nog koffie op de manier zoals dat in de 30-er jaren van de vorige eeuw ook gebeurde. Meer informatie over Faberik Kopi Aroma vindt je hier, maar wel in het Engels.


Als je het leven onmogelijk wordt gemaakt

Als je het leven onmogelijk wordt gemaakt
2 februari 2008 - Als de regionale overheid het in zijn hoofd haald om bepaalde plannen door te duwen zonder dat de inwoners daar vanaf weten, is dat op zijn minst erg vervelend. De situatie wordt echter heel anders als ze direct met bulldozers en ander groot materieel aanrukken om een hele woonwijk tegen de vlakte te gooien. Toch is dit precies wat gebeurde aan het strand van Parangtritis in de provincie Yogyakarta.


Hete modderstroom Sidoarjo, Oost-Java

Hete modderstroom Sidoarjo, Oost-Java
26 oktober 2007 - Na bijna anderhalf jaar doorlopend modder uit de Lapindo Brantas boorput bij Gempol, ten zuiden van het stadje Sidoarjo in de provincie Oost Java, zijn tienduizenden mensen gedwongen verhuisd, staan honderden hectaren dorp en platteland onder een dikke laag modder en is er nog altijd geen eind in zicht. Per dag stroomt nog altijd zo'n 150.000 kubieke meter hete giftige modder de moddervulkaan uit. Sindsdien hebben bouwbedrijven wel zoveel mogelijk proberen in te dammen en wordt een deel van de hete modder direct naar de Brantas rivier geleid, maar dat is niet echt een permanente oplossing. In een serie van ruim zeventig foto's een kijkje op de huidige situatie rondom de vulkaan die al een jaar continue uitbarst. 76 nieuwe foto's toegevoegd!


Kelud (Kelut) vulkaan

Kelud (Kelut) vulkaan
25 oktober 2007 - Als deskundigen waarschuwen dat de Kelud vulkaan in oostelijk Java op uitbarsten staat, was het toch echt eens tijd er eens een bezoekje aan te brengen. Hoewel ik er regelmatig voorbij was gekomen, had ik nog nooit de tijd genomen eens rustig aan te doen. Vooralsnog geen foto's van een uitbarsting dus.


Idul Fitri 2007

<i>Idul Fitri</i> 2007
14 oktober 2007 - Idul Fitri (Eid al-Fitr) op 1 Syawal 1428 H - volgens de Islamitische kalender - is het officiele einde van de heilige Islamitische maand Ramadan en wordt in IndonesiŽ gevierd met muziek, dans, eten, parades en gebeden. Dit fotoboek laat je enkele van deze festiviteiten en gebeden zien die gehouden worden aan het eind van de een maand durende vastenperiode.


Fort Van der Wijck

Fort Van der Wijck
12 oktober 2007 - Als je in de buurt bent van Kebumen, vergeet dan niet langs te gaan bij Fort Van der Wijck omdat je denkt dat het niet boeiend is. De lokatie is vrijwel direct aan de doorgaande weg tussen Yogyakarta en Kebumen (aan de noordelijke kant) - slechts 500 meter naar het noorden in het stadje Gombong - en het zou erg jammer zijn als je niet even zou stoppen voor een bezoekje.

1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6
   
Indonesië in foto

 Recente foto's
 ∑  Vullen gasflessen
 ∑  Verkeersveiligheid?
 ∑  Aanwijzingen voor reizigers
 ∑  Giovanni van Bronckhorst
 ∑  Waterbuffel in het gras
 ∑  Green Canyon Pangandaran
 ∑  Overvolle KRL trein
 ∑  Schoonmaken van de Borobudur
 ∑  Uitbarstende Merapi vulkaan
 ∑  Lawang Sewu
 ∑  Traditionele Papua-dans
 ∑  Drijvende markt in Banjarmasin
 ∑  Kinderen in de straat
 ∑  Loopbrug over de zee
 ∑  Magic mushrooms
 ∑  Gedenksteen
 ∑  Standbeeld Obama in Jakarta
 ∑  Zee bij Kuta op Lombok
 ∑  Helderblauwe zee
 ∑  Het Bosscha Observatorium

Forum
 ∑  Op pensioen emigreren naar Indonesi√ę
 ∑  [Centraal] Nieuws in Indonesië
 ∑  Praathoek-Omong-omong.
 ∑  Ook iets over Nederland te schrijven er gebeurd genoeg?
 ∑  TRUMP en zijn toekomstige prikkelingen
 ∑  Garuda: Amsterdam-Jakarta niet meer rechtstreeks
 ∑  En, hoe vind je dat het ondertussen in EU gaat?
 ∑  Nieuwe video Samba Sunda....
 ∑  Aanvraag Verklaring van Huwelijksbevoegdheid
 ∑  Corruptie-nieuws in Indonesie
 ∑  even lachen, wie heeft er een leuke mop!
 ∑  huis huren in bali regio kuta
 ∑  Naar Nederland, Aanvraag MVV maar tickfout in naam passpoort
 ∑  Advies gezocht! Trouwen in NL en registeren in ID
 ∑  Wat is er met Garuda aan de hand?
 ∑  Klimaat wetenschap in Nederland ,Europa en de Wereld
 ∑  pakket aangekomen maar er moet 150 euro betaald worden
 ∑  Visa on Arrival of toch niet, en dan uitreis ticket ja/nee?
 ∑  Geld opnemen Bali bij ATM
 ∑  Flores is aan het veranderen! Updates

 Gesponsorde links

© indonesiepagina.nl · feedback & contact · 2000 - 2020
Websites in ons netwerk: indahnesia.com · ticketindonesia.info · kamus-online.com · suvono.nl

87,312,325 pageviews Een website van indahnesia.com